Als sluitstuk van de Tulpen Rallye 2011 werden op zaterdag 7 mei de liefhebbers en passanten op de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk getrakteerd op een spectaculaire sprint door ca. 250 klassieke auto’s, deelnemers aan de Tulpen Rallye. Eerst vonden demonstraties plaats door vooroorlogse (race)auto’s, waarna vervolgens de deelnemers voor een laatste klassementsproef, op snelheid over de keien van de boulevard reden. Na de sprint reden de deelnemers door naar Huis ter Duin waar de officiële huldiging van de winnaars plaatsvond. De Tulpen Rallye 2011 is gewonnen door Jan Ebus en Jan Berhof met een Mercedes Benz 300 SL roadster uit 1957 (foto).

berkhof ebusEen complete registratie is hier te vinden (290 foto’s).

Over de Tulpen Rallye Sprint
In 2010 is voor het eerst de afsluitende sprint op de Koningin Wilhelmina Boulevard georganiseerd. De finish van de Tulpenrallye trekt jaarlijks zo veel belangstellende bezoekers; het idee om voor deze liefhebbers een spectaculaire sprint te organiseren op de Noordwijkse boulevard is succesvol gebleken. Samen met de Gemeente Noordwijk is daarom besloten om dit evenement een vast plekje op de evenementenkalender te geven.

Tijdens de Tulpenrallye Sprint rijden alle equipes over een traject van 2 x 125 meter een sprint. Halverwege en aan het einde wordt à cheval gefinisht. Dat levert spectaculaire momenten op voor het publiek, dat enthousiast reageerde op het programma nu de deelnemers niet meer direct achter de hekken van Grand Hotel Huis ter Duin verdwijnen. De sprint telt niet mee in het eindklassement, maar heeft een apart klassement. De uitslag wordt gebaseerd op het vermogen van de deelnemende auto’s; de enthousiaste presentatie is opnieuw in handen van Han Kuijper.

tulpen rallye sprint 2011 iphone 0641 e1304885863484
Avalon Evenementen
De sprint werd ook dit jaar weer gefaciliteerd door Avalon Evenementen uit Zoetermeer. Dit bureau raakte betrokken bij de haalbaarheidsstudie naar de organisatie van de sprint na aanbeveling door Stichting Noordwijk Marketing. Avalon Evenementen is o.a. verantwoordelijk voor de complete inrichting van de boulevard, zoals de vangrails, hekwerken, geluidsinstallaties en veiligheidsvoorzieningen.

Als evenementenbureau onderscheidt Avalon Evenementen zich van andere bureaus door de aparte afdeling die zij heeft voor de ontwikkeling en organisatie van rallyevenementen. De afgelopen jaren zijn honderden rallyevenementen georganiseerd in het kader van bedrijfsuitjes en (relatie)marketing, zowel met klassieke auto’s als met super cars en fun cars zoals de Fiat 500.

Meer informatie: www.rallyevenementen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.