Noordwijk aan Zee – 16 mei 2015

De 62e International Historic Tulpenrallye start op 10 mei 2015 in Saint-Vincent (Italië). De aankomst in Noordwijk is op zaterdag op 16 mei. De deelnemers rijden dan tussen 14.00 en 18.00 uur op de Koningin Wilhelmina Boulevard een spectaculaire sprint. Wanneer de auto’s in Noordwijk sprinten, hebben ze een tocht van ongeveer 2.500 kilometer onder de wielen. De boulevard wordt voor de sprint geheel afgesloten zodat het publiek optimaal van het spektakel kan genieten.

tulp-6dNa de Tulpenrallye Sprint rijden de auto’s direct door naar het naast de boulevard gelegen Grand Hotel Huis ter Duin voor de finish van de Tulpenrallye. Alle deelnemers worden één voor één met tulpen welkom geheten op het finishpodium en vanzelfsprekend wacht hen daarna volgens traditie de haring en corenwyn.

De historische rally heeft in afgelopen jaren vele gedaanten gekend: als racepartij en vele jaren als een internationaal bekende snelheidsrally op klassementsproeven. In 1992 werd het concept veranderd in een sfeervolle historische wedstrijd waarbij personenauto’s mogen deelnemen die gebouwd zijn voor 1 januari 1972.

Meer informatie: www.tulpenrallye.nl

Video-impressie eerdere editie:

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.