30 augustus t/m 1 september – Zandvoort

De voorbereidingen voor de tweede editie van de Historic Grand Prix Zandvoort zijn inmiddels begonnen. Op 30 en 31 augustus en 1 september 2013 zijn bijna alle klassen die in 2012 in actie kwamen weer van de partij, aangevuld met een viertal interessante nieuwkomers.

De eerste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort, begin september 2012, was een groot succes. Maar liefst 31.500 toeschouwers genoten op Circuit Park Zandvoort van races van onder meer Formule 1-auto’s, ‘Le Mans’ sportprototypes en GT’s. De Historic Grand Prix Zandvoort eiste daarmee direct een vaste plaats op de historische autosportkalender.

zandvoort2013-1

Drie Formule 1- en Grand Prix klassen
Met nog bijna driekwart jaar te gaan, staat de tweede Historic Grand Prix Zandvoort al in de steigers. Nagenoeg alle raceklassen die in september in actie kwamen, hebben zich enthousiast vastgelegd voor de 2013-editie. Dat betekent dat er weer drie velden met Formule 1- en Grand Prix Cars aan de start verschijnen. De Grand Prix Masters komt met Formule 1-auto’s uit de periode 1966-1985 naar Circuit Park Zandvoort, de Grand Prix Cars pre ’66 staat open voor onder meer Formule 1-bolides uit de jaren 1961-1965. De Grand Prix Cars pre ‘61 laten de periode vanaf de jaren ’20 tot 1961 herleven.

Na de races van de klassen World Sportscar Masters en Gentlemen Drivers tijdens de eerste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort klonk het Wilhelmus. David Hart won de race van de World Sportscar Masters met zijn Lola T70, Michiel Campagne en Jan Lammers zegevierden in de klasse Gentlemen Drivers met hun Chevrolet Corvette Grand Sport. De beide klassen komen ook volgend jaar weer in actie, met diverse Nederlandse kanshebbers.

Ook de snelle, spectaculaire Historic Formula 2 en het NK Historische Toerwagens & GT’s (afgelopen september met 55 auto’s het grootste startveld!) hebben de Historic Grand Prix Zandvoort 2013 inmiddels in hun programma opgenomen.

zandvoort2013-2

Vier nieuwkomers
Het programma wordt uitgebreid met races van de Pre ’66 Touring Cars, Formule Junior, de Duitse Youngtimer Trophy en de Nederlandse Historische Monoposto’s. Dat betekent dat er op 30 en 31 augustus en 1 september in totaal circa 20 races worden verreden!

Meer informatie:
Op www.historicgrandprix.nl blijft u niet alleen op de hoogte van al het nieuws rond de Historic Grand Prix Zandvoort 2013, maar kunt u ook nagenieten van de eerste editie. Op de website vindt u onder meer een video-impressie van het evenement.

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.