Nieuw Vennep – Zondagochtend 6 mei verschijnen de eerste klassieke auto’s rond 8.00 uur bij het parkeerterrein voor De Rustende Jager in Nieuw-Vennep voor alweer de 13e Venniper Koninginnerit. Om 9.00 uur zal het startsein gegeven waarna de eerste klassiekers aan hun tourrit beginnen. Spreker Bert van den Dool (bekend van diverse autoprogramma’s) zal toeschouwers meer vertellen over de deelnemers en hun bijzondere auto’s. Nieuw dit jaar is het startplatform, een verhoging waardoor de klassiekers nog beter zichtbaar zijn voor het publiek.

vennip 013

Aan de rit doen zo’n 120 bijzondere klassiekers mee. Naast de bekende Volkswagen Kever, Citroën 2CV, Austin Healey en MG B doen er ook vrij exclusieve auto’s mee als de  Studebaker Hawk, Ford A Roadster, Austin Seven Box Saloon, La Salle Phaeton, Pontiac Chieftain Coupe, Dodge Brothers Touring (1917), Alvis Speed 25, Triumph TR2 Porsche 911 en Jaguar E-Type. Na een mooie rit door Nederland, zullen de eerste klassiekers rond 15.00 uur terugkeren aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep.  Toeschouwers kunnen de auto’s uitvoerig bekijken en praten met de eigenaren en bekenden, of op het terras genieten van een hapje en drankje, terwijl de Big Band Haarlemmermeer zorgt voor de muzikale ondersteuning. De kleintjes kunnen zich uitermate vermaken op het grote springkussen. Na 17.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats, waarbij de winnaars van de sport- en tourklasse bekend worden gemaakt.

Meer informatie over de rit is te vinden op de website www.vkrit.nl.

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.