Los van god in Italië
De afgelopen zes jaar heeft de Via Flaminia zich ontwikkeld tot een steeds populairdere rally. Werd er de eerste jaren gestart met een veld van 30 klassiekers, inmiddels is het uitgegroeid tot een dubbele editie en dit jaar voor het eerst drie edities.

Het idee achter de Via Flaminia is om een rally neer te zetten die voor iedereen goed te doen is en voor iedereen ook te gelijke tijd vakantie is. Organisator Bart Kleyn wil, anders dan in menige rally, het tijdselement uit de rally halen. De nodige kaartleestrucs onderweg zorgen er voor dat er toch en klassement komt zonder dat de beginnende rallyrijder geheel de kluts kwijtraakt. Het is zeker niet de bedoeling dat er in colonne van de ene plaats naar de andere gereden wordt.

viafliminia 1

De start zal een bijzonder karakter hebben. Er wordt gestart vanuit de collectie van Mario Righini. Mario heeft zo’n 1000 auto’s en motoren verzameld. De tweehonderd meest bijzondere modellen staan in zijn “Castello”. Wat te denken van de eerste driewieler waar Ettore Bugatti in 1899 aan gewerkt heeft en mee geracet heeft ? Of de eerste auto door Enzo gebouwd, de 518 ? de Alfa 6C is er net zo gewoon als muizen in uw garage. En dit allemaal in een privé collectie die voor het grootste gedeelte van de tijd aan het oog van het publiek is onttrokken.

Via een gedeelte van de Mille Miglia route gaat de rally verder de Apennijnen in. Heerlijke kronkelende en verlaten wegen,  met mooie (ver-)gezichten en gemaakt om te rijden. Na de Apennijnen met de hoogvlakten van de Sibillini gebergten en de Parco Nazionale d’Abruzzo buigt de route af naar de Adriatische  zee om bij het plaatsje Termoli aan de kust aan uit te komen.
Onderweg worden zo veel mogelijk leuke en pittoreske plaatsen aangedaan en zoals het in Italië betaamt wordt de inwendige mens niet overgeslagen. De rally eindigt niet ver van Rome. Van daar neemt Tinga desgewenst de auto weer mee naar Nederland of kan de trein in Verona genomen worden.

viafliminia 2

Het inschrijfgeld mag als zeer acceptabel beschouwd worden. Op één lunch en één diner na is de all-in prijs € 1.990,- per equipe.  Lex Classics verzorgt het service team.

Meer informatie op www.via-flaminia.com of bij Bart Kleyn 06 242 343 45

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.