Rallyschilld Willem IV Rally - Rallyevenementen

Willem IV Rally 2021: rally rijden voor het goede doel!

Dit is waar wij het voor doen; mensen een leuke dag bezorgen en ook nog eens geld ophalen voor het goede doel. Voor de achtste maal organiseert Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier met succes het fundraising evenement, de Willem IV Rally. Hierbij heeft Rallyevenementen de eer om de route uit te zetten en de organisatie te begeleiden bij het opzetten van een uitdagende, vermakelijke dag rally rijden voor nieuwkomers en ervaren rallyrijders. 

Inhoud

Geld ophalen voor het goede doel

Inmiddels traditiegetrouw gaat de opbrengst van de Willem IV rally naar het goede doel, in het geval van de Willem IV Rally het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Zij zorgen ervoor dat ouders, broertjes en zusjes te allen tijde in de buurt kunnen zijn van hun dierbare die in het ziekenhuis ligt.

Het is een plek om bij te komen, om op te laden. Tijdens de Willem IV Rally wordt er steevast een van de vestigingen van McDonalds aangedaan voor een hapje of een drankje.

Wil je zelf nu ook geld inzamelen voor het goede doel? Weet je nog niet precies hoe je dit wilt gaan doen? Geen probleem! In deze blog geven we je 10 manieren om geld in te zamelen.

Inspiratie opgedaan?

Een rally is de perfecte manier om geld in te zamelen voor je goede doel. Wil jij geld inzamelen voor jouw goede doel?

Start- en finishlocatie van de Willem IV Rally 2021

Voor elke editie wordt er een nieuwe mooie route uitgezet en dus ook een nieuwe start- en finishlocatie. Dit gaan we van start in Dordrecht bij Croonwolter & dros. 

Het doorgaans normaal ogende parkeerterrein wordt omgedraaid in wat doet denken aan een car meet-up. 

Binnen worden de deelnemers welkom geheten met koffie en lokale lekkernijen. Hier nemen wij tevens het routeboek door met de coureurs en hun navigators.  

De rally brengt de rallyrijders uiteindelijk via een mooie route naar de finishlocatie in Alblasserdam. Daar worden ze onthaald met het zwart-wit geblokt.

Uitleg rally regelement Willem IV Rally Rallyevenementen

Daarnaast staan vier bolides ze op te wachten die zijn aangeboden door Vakgarage Prins Auto. Na uren van inspanning is het tijd voor ontspanning. 

Om de dag af te sluiten wordt er bij Haute-cuisinerestaurant De Wachter teruggekeken op het rally avontuur met al het heerlijks dat uit de keuken komt vloeien.

Tussenstops tijdens de rally

  • Startlocatie: Croonwolter & dros, Dordrecht
  • Pauzelocatie: Lunchroom De Heerlijkheid van Oudekerk, Oudekerk
  • Finishlocatie: Haute-cuisinerestaurant De Wachter, Alblasserdam
Finishlocatie Willem IV Rally - Rallyevenementen

Bezienswaardigheden langs de rally

De omgeving waarin we ons begeven tijdens de rally biedt veel kansen om de deelnemers kennis te maken met deze natuurrijke omgeving. Flora en fauna leven hier in harmonie met dijkjes, kades, rivieren, slootjes en grote lappen weiland.

 

Dordtse Biesbosch

Aan het begin van de route doorkruisen de deelnemers van de Willem IV Rally, het Dordtse Biesbosch. Hier ligt tevens het Biesboschcentrum Dordrecht. 

Het Dordtse gedeelte van de Biesbosch maakt deel uit van het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa.

Dordtse Biesbosch Willem IV Rally Rallyevenementen

De Lek

Deze 62 kilometer lange rivier stamt uit 200 v.Chr. Hij komt als voortzetting van de Nederrijn en stroomt vervolgens verder in westelijke richting als Nieuwe Maas. 

De Lek speelt een prominente rol in onze route. Naast dat we er veel naast rijden, gaan we er ook overheen. En dat terwijl de motoren even rust krijgen.

 

De Lek Willem IV Rally Rallyevenementen

Veerpont Groot Ammers – Schoonhoven

Dat heeft alles te maken met de veerpont. Ter hoogte van Molenwaard steken we namelijk de lek over met de veerdienst Groot Ammers – Schoonhoven. 

Deelnemers krijgen een vrijbrief om gratis de pont op te gaan. En ja, dan kan het zomaar zijn dat je je tegenstanders treft in de rij voor de pont.

 

Veerpont Groot Ammers – Schoonhoven Willem IV Rally - Rallyevenementen

Kinderdijk molens

Aan het einde van onze route passeren we het bekendste molencomplex van Nederland: de Kinderdijk.

De negentien molens stammen uit de 18e eeuw en werden in 1997 toegevoegd aan de Unesco werelderfgoedlijst. Daarmee is het een van de dertien Nederlandse gebieden en/of gebouwen op de lijst.

Mocht je in de buurt zijn, maak dan gebruik van de Kinderdijk Tour waarbij je te weten komt waarom deze molens zo belangrijk zijn voor deze regio.

Kinderdijk molen - Willem IV Rally - Rallyevenementen - WereldVolMagie

bron: WereldVolMagie

Opbrengst van de rally

Nadat alle inkomsten middels inschrijfgeld en veiling bij elkaar zijn opgeteld, is de eindopbrengst bekendgemaakt. Met trots mogen we melden dat de organisatie €13.542,- heeft opgehaald met deze editie. 

Wij willen de Lions club Alblasserwaard d’Egelantier feliciteren met het behalen van dit fantastische bedrag. Hierdoor is er de afgelopen acht edities ruim €70.000,- opgehaald voor het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Op naar de negende editie!

Cheque Willem IV Rally - Rallyevenementen

Jouw rally, ónze business!

Lijkt het je na het lezen van de blog nu ook superleuk om geld in te zamelen voor het goede doel? JAAAAH, maar ik heb geen idee waar ik moet starten?!

We got you covered!

We hebben er special een blog aan gewijd, hoe geld inzamelen met een rally evenement. In het blog hebben we alles op een rijtje gezet om jou alvast op de “rallyweg” te helpen.

Ben je inmiddels overtuigd van de mogelijkheden en wil je verder in detail treden? Wacht dan niet langer en neem vrijblijvend contact op met ons via het contactformulier.

AC Cobra interieur met routeboek Willem IV Rally - Rallyevenementen
Ferrari Willem IV Rally - Rallyevenementen
Audi RS6 Willem IV Rally - Rallyevenementen
Kever Willem IV Rally - Rallyevenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.