Zo, nieuwe dag, nieuwe kansen! Er is nog géén zon maar daar blijven we optimistisch over. En een lege bladzijde nodigt uit tot nieuwe bespiegelingen over de rally.

De start in Thun

DSC 3629We sliepen vannacht in een ‘Bed and Breakfast’ bij een stel lieve mensen. De Heer des Huizes stond erop mijn koffer naar boven te dragen. Hij is 83 !! en heeft zijn hele leven gewerkt als steenhouwer. Op de vraag of er in het huis ook draadloos internet was zei hij dat zijn vrouw daar verstand van had. Hij kon alleen telefoneren en liet meteen zijn kromgegroeide wijsvinger zien…

Wij gaan ontbijten (met een vers ei “als de kippen vannacht hun werk hebben gedaan…”) en alle andere lekkere dingen van het Zwitserse land.

Bij de start in Thun kwamen we de Noordwijkse teams tegen. Nico en Gerard waren niet echt blij; ze waren dinsdag ‘uit de tijd’ gereden en dus hadden ze veel strafpunten opgelopen. Dat betekent meteen zakken in het klassement (43). Wouter Neyt, die met chauffeur Aart vd Toorn onderweg is, had het over een ‘loserdag’.  Niet blij maar als je naar hun klassement kijkt (55), mwah…. Carl Smink kwam erg laat aan de start met Margie Mulder. Die liepen we mis want ook wij moeten een beetje aan de tijd denken. Als wij ook laat vertrekken zitten we steeds ergens achter in het veld. En dan eet je ook elke keer erg laat.

Ook spraken we met veel andere deelnemers die allemaal een eigen verhaal hadden. De een was niet blij met de uitzetter die allemaal trucjes in de rally bedacht had. Daar was hij niet blij mee want er moet erg veel heel goed gezocht worden. Een ander maakte zich daar helemaal geen zorgen over. Als je kijkt naar zijn klassement dan begrijp je dat; hij rijdt elke rally heel constant op een zelfde plek en laat zich dus absoluut niet van de wijs brengen. De een vindt dat je te hard moet rijden om overal op tijd te komen met kans op ongelukken, de ander gaat relaxed lekker rijdend door de streek. Tja, ieder zijn pleziertjes of zijn irritaties…

Het weer: langzaam begint een dun zonnetje door te breken maar echt van harte gaat het niet. We gaan Zwitserland uit vandaag. Op weg naar de Elzas om de wijnstreken daar weer eens te bekijken. Terwijl we in Bern reden werden we gebeld door Floor Vink van Nens om in zijn uitzending op de woensdagmorgen live verslag te doen over de gebeurtenissen tot nu toe. Technicus Coen heeft als beginnetje een wegscheurende auto in de uitzending…

Verder deze dag een goede lunch met veel zon en dus blijde mensen. Maar de meeste blijheid kwam van de handreiking die de organisatie aan de teams had gedaan; ze kregen bij de start een ander tijdschema waardoor men veel meer tijd kreeg om de juiste route te zoeken. En dát scheelt stress… Lekkerder cruisen over de wegen van mevrouw Hollande, de nieuwe baas van Frankrijk. Wij namen een koffie-opkikker op de Col de Hunsrück. Daar stonden nogal wat localo’s te fotograferen, net als op de Grand Ballon die we ook dit jaar weer aandeden. En hoe…. We reden achter Nico vDord aan met de videocamera draaiend. Mooie beelden voor het nageslacht.

In Colmar was het ouderwets gezellig: zon en dus iedereen met een koud biertje buiten. De meest sterke verhalen werden verteld en verbaasde en jaloerse blikken waren het gevolg. Zoals op twitter gezegd was het dessert super en dus dieetbevorderend…

De experts gaan vanavond nog een rondje door de streek rijden om de lokale bewoners uit hun slaap te houden met hun loeiende, brullende bolides. Doet me denken aan die nacht bij Spa in 1993 of daaromtrent; ook toen was een nachtrit bedacht en uren lang hoorden we uit alle kanten van het dal de motoren van de deelnemers zoeken naar een mogelijkheid om hun PK’s kwijt te raken op het Belgische asfalt. Geweldig!

Morgen gaan de naar Deutschland, Bad Kreuznach. Vorige keer kregen we daar door bevallige dames in Delfts-blauwe outfit superwarme bitterballen aangeboden. De gedachte allen al… daarop verheug ik me!

Groet,

@HanKuijper

Klassement na 3 dagen…

Videocompilatie van Diederik Pauli / IHTR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.