Spa-Francorchamps – 16, 17 en 18 september 2016

Het spektakel van 650 historische racewagens voor de grote jaarlijkse afspraak van clubs en liefhebbers!

Als het Ardense circuit zich tooit in de mooiste herfstkleuren, zullen honderden historische bolides zich op de omloop met elkaar meten. Wagens als de prestigieuze Ford GT40, Jaguar Type E, AC Cobra, Chevron B8, Brabham, Lola T70 of Ferrari 250LM zullen duizenden toeschouwers onderdompelen in de sfeer van het midden van de 20ste eeuw.

Spa Six Hours 2016 - 2

Het circuit wordt in korte tijd omgetoverd tot één groot mierennest: het personeel, de officials, de vakkundige mechaniekers, toegewijde commissarissen, de leveranciers en de immer beschikbare vrijwilligers, de auto’s, vrachtwagens, opleggers, scooters, steps en andere opmerkelijke voertuigen, ze zijn overal en rijden kris kras door elkaar. Tot op het moment dat de bolides hun plaats innemen op de startgrid. Het is een magisch moment wanneer de deelnemers hun voertuig in een minimum van tijd op de juiste plek parkeren om de start te nemen.

Racen in Francorchamps is al fantastisch op zich, het kunnen doen met prestigieuze bolides als een Ford Mustang Shelby, Porsche 911, McLaren M1C, Austin Healey 3000, Maserati 250, Cooper Monaco of Lotus X… is gewoon fenomenaal ! Gedurende drie dagen zullen zowat 650 historische bolides en meer dan 1000 piloten kleur geven aan dit beroemde Ardense circuit.

Spa Six Hours 2016 - 3

Spa Six Hours endurance race
Vooral de uithoudingsrace die op zaterdag 19 september plaats vindt onder het label “Spa Six Hours endurance race”, verdient zeker uw aandacht. Uitzonderlijke bolides en piloten nemen u terug mee in de tijd. De wedstrijd begint aan het eind van de namiddag en eindigt nadat de nacht is gevallen. Het licht van een honderdtal koplampen die de duisternis van de Ardense nacht doorklieven geven aan het geheel een irreëel aspect.

Naast de wedstrijd zelf ontvangt de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen haar leden in een geanimeerd dorp.

Indien u wilt dromen, herinneren ophalen, ontdekken of gewoonweg bewonderen, dan levert de meeting van de Spa Six Hours u een uniek en gerenommeerd spektakel dat ieder jaar duizenden toeschouwers trekt.

Spa Six Hours 2016 - 1

Meer informatie en programma: www.spasixhours.com

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.